Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.
Ir štai atėjo ta diena, kai parsitepmiau iš turgaus keletą kilogramų moliūgo, susiradau keletą skanių receptų, bet susidūriau su problema. Visuose receptuose reikėjo moliūgo tyrės. Kaip ją paruošti? Virti? Kepti? Kokioj temperatūroje? Kiek laiko? Kokios konsistencijos ji turėtų būti? Tiek ir dar daugiau klausimų sukosi galvoje.
Bet radau labai greitą ir lengvą sprendimą. Ir štai pateikiu jį jums. Šią moliūgų tyrę galima naudoti visuose kepinių receptuose: sūrio tortuose, keksiukuose, pyraguose, vyniotiniuose ir kt.