2014 m. liepos 15 d., antradienis

Mėlynių keksiukai | Blueberry Muffins



Experience. I always bake muffins when don't have much time and want something sweet quickly. They are very easy to make. I just need to make the batter, add some favorite ingredients: berries, chocolate or other and after half an hour I can enjoy the light, fluffy muffins. Blueberries make these muffins irresistible.

I made 12 muffins and my husband ate almost all of them in one sitting. 

Taste. Light, fluffy and very delicious muffins with blueberries. 

What I would do different next time. Nothing. They are perfect.

Blueberry Muffins
Recipe adapted from Laura in the Kitchen


Ingredients
1 cup - 250 ml

1 1/4 cup self-raising flour
1/2 cup sour cream
3/4 cup sugar
6 tbsp (85 g) softened butter
2 eggs
1 tsp vanilla extract
1/4 tsp salt
1 cup of blueberries (I put 130 g)

Instructions

1. Cream the softened butter and sugar until smooth. 
2. Add eggs, vanilla, sour cream and whisk.  
3. Take two tablespoon of flour and stir into the blueberries. Lightly mix. This won't let berries to sink in the batter.
4. Add the flour to the mixture, mix.
5. Add blueberries to the batter, lightly mix.
6. Preheat the oven to 180ºC and line a 12-hole muffin tin with paper cases. Evenly scoop the mixture into the paper cases. 
7. Bake the muffins for about 20-25 minutes or until a skewer inserted into the center of one of the muffins comes out clean.
8. Once baked transfer the muffins to a wire rack to cool completely.


Patirtis. Keksiukus kepu, kai norisi ko nors saldaus labai greitai. Nėra lengviau sumaišyti tešlą, įdėti norimų ingredientų: uogų, šokolado ar kt. ir vos po pusvalandžio skanauti minkštučių, purių keksiukų. Šitie būtent tokie ir yra purūs ir minkšti, o dėl mėlynių jiems neįmanoma atsispirti.

Gavosi 12 normalaus dydžio keksiukų. Mano vyras sukirto beveik visus keksiukus vienu prisėdimu. 

Skonis. Minkšti, purūs, labai skanūs keksiukai su mėlynėmis. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau. Tobuli. 


Mėlynių keksiukai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen


Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 1/4 puodelio miltų
1/2 puodelio grietinės
3/4 puodelio cukraus
6 šaukštai (apie 85 g) minkšto sviesto
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1 puodelis mėlynių (aš dėjau 130 g) 

Gaminimo eiga

1. Dubenyje gerai išsukite sviestą ir cukrų.
2. Įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, vanilę ir išplakite.
3. Paimkite porą šaukštų miltų  ir apibarstykite mėlynes, išmaišykite. Taip uogos 'nepaskęs'.
4. Suberkite miltus į paruoštą mišinį. Išmaišykite. 
5. Atsargiai įmaišykite mėlynes į keksiukų tešlą.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į 12 keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstykite tešlą tarp formelių.
7. Kepkite apie 20-25 minutes arba kol metalinis iešmelis (medinis pagaliukas), įsmeigtas į keksiuko centrą liks sausas. 
8. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių. 

2014 m. liepos 14 d., pirmadienis

Daugiasluoksnis medaus tortas | Layered Honey Cake



Layered Honey Cake  
Recipe adapted from supermama.lt 


Ingredients
18-20 cm spring form round cake tin
1 cup - 250 ml

For the cake base
about 2 1/2 cups of plain flour 
2 eggs
1/2 cup sugar
50 g butter
2 tbsp honey
1 tsp baking soda
pinch of salt
some white vine vinegar 

For the cream
900 ml double cream
some sugar according to taste
lemon juice according to taste

For the decoration
Some crumbs
some melted dark chocolate

Instructions

1. In a small bowl put sugar, butter, honey and eggs. Set the bowl over the pan of the simmering water and mix constantly until the butter is melted and the mixture becomes smooth. 
2. Add some vinegar to the baking soda and stir it to the mixture. Whisk until foamy and doubled in size. Remove from the heat.
3. Add the salt to the flour. Pour the cooked mixture in the flour and make the dough. 
4. Divide the dough into 6-8 pieces (depends from the size of your tin) and roll same size circles as your cake tin. I usually roll little bit bigger circles and after baking them cut the edges. I use the leftovers to make crumbs and decorate the side and top of the cake.  
5. Bake the cake sheets in the preheated 250ºC oven until slightly brown.
6. For the filling, whisk the cream with some sugar and lemon juice until stiff peaks. 
7. Layer the cake sheets with the cream. Leave some cream to finish the cake. Spread the cream on the cake sides and the top evenly. 
8. Decorate with the cake crumbs and melted chocolate. 


Patirtis. Šis tortas buvo mano vienas mėgstamiausių ir dažniausiai gaminamų jau daugelį metų. Jį kepdavau gimtadieniams, visada šv. Kalėdoms, kartais Naujiems metams. Kas ragavo, niekada nenusivylė ir labai gyrė. Iš tiesų tai mano pirmasis tortas, kurį išmokau kepti. Tada labai džiaugiausi, nes visad maniau, kad torto kepimas namuose labai sudėtingas ir komplikuotas dalykas, tačiau taip tikrai nėra. O šį tortą pagamins ir visai patirties neturintys. 


Kokia būtent šio tortuko istorija? Paprasta - tai dovana draugui gimimo dienos proga. 

Iš tiesų turėjau vos 4 laisvas valandas iki baliaus pradžios, todėl kepiau skubėdama, o deramai papuošti nelabai išėjo. Vyras tempė pro duris! Nepaisant to tortas gavosi gerai, tik šio deja, neteko paragauti, nes nesulaukėm baliaus pabaigos, o išskubėjom namo migdyti savo mažosios namų direktorės. Bet jubiliatas buvo patenkintas ir sakė, kad buvo labai skanu. Noriu pagirti ir padėkoti už puikią torto pjūvio nuotrauką! Ačiū Andriau! 

Skonis. Labai skanus, minkštas, drėgnas medaus tortas. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko. Jei norite didesnio, storesnio torto, normas didinkite ir kepkite daugiau lakštų.

Daugiasluoksnis medaus tortas  
Receptas adaptuotas iš Supermama.lt 


Ingredientai
18-20 cm torto formai
1 puodelis - 250 ml

Torto lakštams
apie 2 1/2 puodelio miltų
2 kiaušiniai
1/2 puodelio cukraus
50 g sviesto
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis sodos
žiupsnelis druskos
šiek tiek balto vyno acto sodos nugesinimui

Kremui
900 ml grietinėlės
cukraus pagal skonį
citrinos sulčių arba rūgštelės pagal skonį

Papuošimui
Trupinių ir tirpinto juodo šokolado

Gaminimo eiga

1. Į nedidelį dubenį sudedame cukrų, medų, sviestą, kiaušinius ir statome ant puodo su verdančiu vandeniu (garų vonelės). Maišome, kol sviestas ištirps, o masė taps vienalytė. 
2. Sodą nugesiname su šlakeliu acto. Kai kiaušinių-sviesto masė įkais, supilame sodą ir maišome, kol masė padvigubės, gerai suputos. Nukeliame nuo viryklės.
3. Į miltus beriame šiek tiek druskos bei supilame paruoštą karštą masę. Užminkome tešlą.
4. Daliname tešlą į 6-8 dalis (priklausomai nuo torto formos dydžio) ir iškočiojame plonus lakštus. Aš visad iškočioju šiek tiek didesnius lakštus nei mano torto forma, o kai lakštai iškepa apipjaustau pagal formą. Lakštų likučius susmulkinu ir naudoju tortui papuošti.
5. Kepame torto lakštus 250ºC temperatūros orkaitėje, kol paruduos.
6. Kremui pagaminti, išplakame grietinėlę su trupučiu cukraus ir citrinos sultimis (rūgštele) iki standumo. 
7. Surenkame tortą sluoksniuodami lakštus su plakta grietinėle torto formoje. Dedame į šaldytuvą sustingti geriausiai per naktį. Jei neturite tiek laiko, galite tortą sutepti ir puošti iš karto.
8. Puošiame smulkintais trupiniais ir tirpintu šokoladu.


Printfriendly