2014 m. rugpjūčio 5 d., antradienis

Plaktos grietinėlės keksiukai | Whipped Cream Cupcakes






Experience. I wanted to try these cupcakes once I saw them because their batter with the whipped cream seemed very interesting. I'd never seen anything similar and of course wanted to try them.

The result was just great! The cupcakes were simple, although very fluffy as little clouds which just melt in your mouth. I dare to say that these cupcakes are one of the tastiest I have ever eaten. 

I baked one-third of the given quantity because I only had so much cream left. I got 9 small cupcakes.

Taste. Very light, very fluffy cupcakes which just melt in your mouth.

I loved them still warm.

What I would do different next time. I would not change anything.


Whipped Cream Cupcakes 
Recipe adapted from Laisvalaikis virtuveje


Ingredients

225 g plain flour
350 g whipping cream
200 g sugar
4 eggs
2 tsp baking powder
2 tsp vanilla extract
1/4 tsp salt

Instructions

1. Whip the cream until soft peaks. 
2. Whisk the eggs with the vanilla extract.
3. Add the whipped cream to the egg mixture. Slightly mix for 30 s. 
4. While still mixing add the sugar. 
5. Pour the flour with the baking powder and salt into the mixture, mix.
6. Preheat the oven to 190ºC and line a 12-hole muffin tin with paper cases. Evenly scoop the mixture into the paper cases. 
7. Bake the cupcakes for about 15-20 minutes or until a skewer inserted into the center of one of the cupcakes comes out clean.
8. Once baked transfer the cupcakes to a wire rack to cool completely.


Patirtis. Tai buvo vieni iš keksiukių, kuriuos labai norėjau pamėginti. Pasirodė ganėtinai įdomūs, nes gaminami su plakta grietinėle. Dar neteko tokių matyti ir valgyti. 

Rezultatas - puikus. Keksiukai atrodo paprastučiai, bet purūs lyg debesėliai, tirpsta burnoje. Drįsčiau teigti, jog vieni skaniausių mano ragautų keksiukų. 

Kepiau iš trečdalio normos, nes tik tiek turėjau grietinėlės. Gavosi 9 nedideli keksiukai. 

Skonis. Labai purūs, labai minkšti, tiesiog burnoje tirpstantys keksiukai. 

Man jie skaniausi dar šilti. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau.


Plaktos grietinėlės keksiukai
Receptas adaptuotas iš Laisvalaikis virtuvėje


Ingredientai

225 g miltų
350 g grietinėlės (35 %)
200 g cukraus
4 kiaušiniai
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio druskos

Gaminimo eiga

1. Grietinėlę išplakite iki lengvų  putų, ne iki standumo.
2. Kiaušinius išplakite su vanile. 
3. Į kiaušinius palengva įmaišykite grietinėlę. Dar šiek tiek paplakite apie 30 s. 
4. Beplakant suberkite cukrų.
5. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite ir palengva įmaišykite į grietinėlės-kiaušinių mišinį.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC ir į keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstykite tešlą tarp formelių.
7. Kepkite apie 15-20 minučių arba kol metalinis iešmelis (medinis pagaliukas), įsmeigtas į keksiuko centrą liks sausas.
8. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių. 



2 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Aš plaktos grietinėlės keksą ir labai skaniai ir smagiai suvalgiau ir nieko nekeisčiau recepte :D

Baking Secrets rašė...

Išbandžius ir tu šitą? Mačiau, kad šis receptas kaip ir keksui skirtas :) Kai kas keksiukus tik gamina. Kad nelabai yra ko keisti recepte :) Viskas gerai gaunas ir svarbiausia skanu.

Printfriendly