2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

Šokoladiniai Velykų keksiukai | Chocolate Easter Cupcakes




Happy Easter everyone! So this is my last Easter treats - Chocolate Nest Cupcakes. Chocolate, very sweet, very quick and delicious.



Chocolate Nest Cupcakes


Ingredients

For the cupcakes
85 g self-raising flour 
110 g caster sugar
110 g softened butter
25 g cocoa powder
2 eggs
pinch of baking powder

For the chocolate fudge icing
150 g milk chocolate
3 tbsp milk
85 g butter
125 g icing sugar

To decorate
Colored chocolate mini eggs
Milk chocolate curls

Instructions

1. Whisk together the butter, sugar, flour, cocoa, baking powder and eggs in a bowl until smooth and blended.
2. Spoon the mixture into a 12-hole muffin tin and bake in the 190ºC preheated oven for about 15 minutes. Transfer to a wire rack and leave to cool completely.
3. For the icing, put the chocolate, milk and butter in a heatproof bowl set over a pan of simmering (not boiling) water until melted. Stir and remove from the heat. Allow to cool slightly.
4. Sift in the icing sugar and beat until smooth. Allow to cool, then beat again until the mixture has a fudgy texture. Spoon over the cakes and decorate with mini eggs and milk chocolate curls. 

Recipe from 'Cupcake Heaven' magazine 






Su ŠV. VELYKOM visus! Štai ir paskutinis mano kepinys šia proga - Šokoladiniai keksiukai. Labai šokoladiniai, labai saldūs, labai greiti ir tikrai neprasti. 

Patirtis. Keksiukus padaryti trunka mažiau nei 10 minučių. Iškepa taip pat labai greitai. Daugiausia laiko sugaišau su šokoladiniu kremu. Neapsižiūrėjau ir cukraus pudrą supyliau iškart su šokoladu, sviestu ir pienu, tačiau spėjau pasitaisyti ir pusę cukraus pudros išgriebti. Toks mano žioplumas jokių padarinių nepaliko, kremas pavyko. Šokolado drožles dariau šiek tiek "padroždama" šokolado su morkų skustuku. 
Pagal receptą turėjo gautis 12 keksiukų, tačiau man pavyko iškepti tik 10. Jei norite daugiau, didinkite normą. 

Skonis. Keksiukai tikrai saldūs ir tikrai šokoladiniai. Dar karšti ir be kremo buvo labai labai purūs. Atvėsę keksiukai išliko minkšti. Kremas tikrai standus ir pastovėjęs sukietėja, todėl puikiai tinka, jei norite keksiukus nusivežti į svečius. Jis tikrai neištirps. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Dėčiau šiek tiek mažiau cukraus, nes šokoladinis kremas-glajus ir taip labai saldus, todėl į keksiukų tešlą galima dėti jo ir mažiau. 

Šokoladiniai Velykų keksiukai



Ingredientai

Keksiukams
85 g miltų
110 g cukraus
110 g minkšto sviesto
25 g kakavos
2 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių

Šokoladiniam kremui-glajui
150 g pieniško šokolado
3 šaukštai pieno
85 g sviesto
125 g cukraus pudros

Dekoravimui
Spalvotų šokoladinių mini kiaušinių
Pieniško šokolado drožlių

Gaminimo eiga

1. Maišykite sviestą, cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius ir kiaušinius dubenyje, kol masė taps vientisa.
2. Su šaukštu paskirstykite tešlą į 12 keksiukių kepimo formą ir kepkite 15 minučių 190ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps, keksiukius perkelkite ant grotelių ir leiskite atvėsti.
3. Gaminame šokoladinį kremą: dėkite šokoladą, sviestą ir pieną į dubenį virš karšto virinto vandens (neverdančio), maišykite, kol ištirps. Leiskite kiek atvėsti.
4. Pilkite cukraus pudrą į šokoladinį kremą ir maišykite, kol masė taps vienalytė. Atvėsinkite ir vėl išplakite. Keksiukus aptepkite kremu, dekoruokite su mini kiaušiniais ir pieniško šokolado drožlėmis. 

Receptas iš 'Cupcake Heaven' žurnalo



2 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Man visokie keksiukai skanūs :) ypač tokie gražiai atrodantys.. :D

Baking Secrets rašė...

Ačiū. Stengiausi :))

Printfriendly