2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Pusryčių blynai su mėlynėmis | Blueberry Breakfast Pancakes



As Paul Hollywood says, cooking something in the pan is not technically baking, but these blueberry pancakes are so good that you have to try it! One morning I've made these delicious pancakes and now can't stop making them! They are really goooooooood! Don't be afraid to experiment. Sometimes when I don't have berries, instead I put bananas and they still are great! My husband loves them. 



Blueberry Breakfast Pancakes

Ingredients

200 g self-raising flour
300 ml full-fat milk
150 g blueberries
1 medium egg
1 tsp baking powder
Pinch of salt
1 tbsp melted butter, plus extra for frying
A little sunflower oil

Instructions

1. Sift all dry ingredients (the flour, baking powder and salt) into the bowl and mix well. In another bowl, combine the beaten egg with milk. Then slowly mix all ingredients together until you have a smooth batter. Also put the melted butter and half of the blueberries. I usually put all 150 g of berries or 2-3 bananas. 
2. Heat a little butter with a dash of oil in a frying pan over a medium heat. Cook pancakes in batches for 2-3 minutes on each side or until golden. If you drop in the pan about 1 tsbp of batter for each pancake, you should get about 20-25 pancakes. I usually use big wooden spoon, so I get little bit less pancakes about 15 pieces. Cooked pancakes stack on a warm plate and cover to keep warm. I usually put plate to warm in the oven for several minutes and cover warm pancakes with a clean kitchen towel. 
3. Serve with the remaining blueberries and maple syrup. 

Recipe from the book Paul Hollywood 'How to bake".



Techniškai žiūrint, ko nors kepimas keptuvėje nėra tas tikrasis kepimas, tačiau šitie pusryčių blynai su mėlynėmis tokie skanūs, kad juos būtinai turite išmėginti. Vieną rytą pabandžiau iškepti šituos blynus ir dabar negaliu sustoti! Jie tikrai puikūs!!!! Nebijokite eksperimentuoti. Kartais kai neturiu uogų, vietoj jų aš dedu bananus ir jie vistiek gaunasi labai skanūs. Mano vyras juos dievina!

Pusryčių blynai su mėlynėmis

Ingredientai


200 g miltų
300 ml pieno
150 g mėlynių
1 vidutinio dydžio kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1 valgomasis šaukštas tirpinto sviesto, plius šiek tiek papildomai kepimui
Šiek tiek saulėgrąžų aliejaus kepimui

Gaminimo eiga

1. Visus sausus produktus (miltus, kepimo miltelius, druską) suberkite į indą ir gerai išmaišykite. Kitame puode suplakite kiaušinį ir sumaišykite su pienu. Pieno ir kiaušinio mišinį supilkite į miltus ir lėtai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą. Vėliau įdėkite šaukštą tirpinto sviesto bei suberkite pusę mėlynių. Aš dažniausiai beriu visas 150 g uogų arba supjaustau 2-3 bananus. 
2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto ir aliejaus. Kepkite blynus iš kiekvienos pusės po 2-3 minutes arba kol gražiai pagels. Jei kiekvieną blyną kepsite pildami po šaukštą tešlos, tuomet gausite apie 20-25 blynus. Aš dažniausiai naudoju didelį medinį šaukštą, todėl man gaunasi šiek tiek mažiau apie 15. Iškeptus blynus laikykite šiltai. Aš dažniausiai orkaitėje pašildau lėkštę ir šiltus blynus uždengiu švariu virtuviniu rankšluosčiu. Taip jie ilgiau išlieka šilti.  
3. Tiekite su klevų sirupu ir likusiomis mėlynėmis. 

Receptas iš knygos Paul Hollywood 'How to bake".

Printfriendly